حالا این جمله را داشته باشید؛ «اتاق من از این نمایشگاه سردتر است، نمایشگاه که نباید این همه گرم باشد، بعد پول میخواهید برای انرژی. کمبود گاز و برق داریم، اما هوای سالنهای نمایشگاه آن قدر گرم است که مجبور میشویم کاپشن را از تن در بیاوریم.». این جمله بخشی از بگومگوی رئیس جمهور با وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از یک نمایشگاه است. مسعود پزشکیان روز پنجشنبه طی حضور در نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت، معدن و تجارت درباره بد مصرفی انرژی در این نمایشگاه این چنین به سید محمد اتابک تذکر داد. پزشکیان همچنین پس از بازدید از نمایشگاه، گفت: یکی از اولویتهای دولت، تلاش برای رفع ناترازیهای حوزه انرژی با حضور دانشگاهیان و متخصصان است. سه برابر میانگین دنیا، گاز و برق مصرف میکنیم این در حالی است که برای صنایع، کمبود گاز و برق داریم.
مردم مورد خطاب رئیس جمهور
تذکر بجای رئیس جمهور به یکی از وزرا در باره مصرف برق در حالی است که پزشکیان پیشتر هم هنگام حضور در کمپ تیمهای ملی به علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی درباره نحوه مصرف انرژی تذکر داد. او ۲۶ آبان ماه در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت درباره سوخت نیروگاههای حرارتی کشور هم ضمن تأکید بر لزوم آغاز نهضت صرفه جویی در کشور گفت: خود من در خانه از لباس گرم استفاده میکنم. دیگران هم میتوانند این کار را انجام دهند تا بتوانیم انرژی را مدیریت کرده و خاموشیها هم کمتر شود.
رئیس جمهور همچنین دیروز و در آستانه ورود موج سرما به کشور در پیامی ویدئویی از مردم خواست با کاهش دو درجهای دمای محیط، زمینه سوخترسانی به همه مردم را فراهم کنند. در این پیام ویدئویی خطاب به مردم ایران آمده است: با توجه به اینکه سوخت نامناسبی داریم، ضرورت دارد روند گرمایش خانه و محل کار را کنترل کنیم. از مردم عزیز کشورمان میخواهیم که درجه گرمایش را حداقل دو درجه کاهش دهند تا بتوانیم ذخیره سوخت داشته باشیم و به همه مردم سوخترسانی کنیم.
پایداری شبکه گاز تنها با کاهش دو درجهای دما
پیام مردمی رئیس جمهور و درخواست از مردم برای مدیریت انرژی در حالی است که کشور عزیزمان ایران این روزها با ناترازی در حوزه انرژی مواجه بوده که به اذعان تحلیلگران بخشی از آن به کم کاریهای تاریخی در ساخت نیروگاه ها و بخشی دیگر به کاهش ذخیره سوخت نیروگاهها از ابتدای شهریور بازمی گردد. حل این چالش قطعاً به برنامه ریزی نیاز داشته و زمانبر است اما برای مدیریت آن در کوتاهمدت به نظر پزشکیان کار را از خود و مسئولان دور و برش شروع کرده و در ادامه همکاری مردم در این زمینه را طلب کرده است و قطعاً میتوان با این همیاری از این مشکل عبور کرد. پیش بینی کاهش شدید دمای کشور طی روزهای آینده ضرورتها درباره همکاری تک تک شهروندان برای گذر از ناترازی موجود در حوزه انرژی و پایداری شبکه را ایجاب کرده است. طی روزهای گذشته هواشناسی سرما و یخبندان را برای اقصی نقاط کشور اعلام کرده است؛ به طوری که آن را به شدیدترین یخبندانهای چند سال اخیر تشبیه کردهاند. پیشبینیها حکایت از آن دارد که با این کاهش دما باید در انتظار یخبندانی با شدت منفی ۸ درجه سانتیگراد در بخش وسیعی از نیمه غربی شمالی کشور باشیم که در همین راستا نیز تقریباً ۸۰ درصد نواحی کشور دمای زیر صفر درجه را تجربه میکنند. این وضعیت یادآور زمستان سال ۱۴۰۱ است که سرمای فراگیر خطه شمالی کشور را با کسری گاز مواجه کرد. بر اساس گفته مسئولان امسال ناترازی گاز به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است که با کاهش ۸ درجهای دما احتمال میرود مصرف گاز بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون متر مکعب تنها در بخش خانگی باشد، میزان مصرفی که رکورددار مصرف گاز در سالهای اخیر است. روز گذشته هم مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان آماری، گفت: میانگین مصرف گاز در سال جاری را ۳۷۱ میلیون مترمکعب در نظر گرفته بودیم در صورتی که در آبان ماه به عدد ۴۱۷ میلیون مترمکعب رسید. سعید توکلی با اشاره به پیشبینی هواشناسی گفت: اگر در محیطی که زندگی میکنیم، تنها دودرجه سانتیگراد کاهش دما داشته باشیم نزدیک به ۵۰ میلیون مترمکعب به شبکه گاز کشور کمک میکنیم که این مقدار معادل دو فاز پارس جنوبی است.
طبق گفته مسلم رحمانی مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با توجه به شرایط فعلی باید اقداماتی برای پایداری شبکه گازرسانی انجام میگرفت که در همین رابطه برق نزدیک به ۵۳ هزار مشترک در باغویلاها قطع شده است. همچنین فقط در استان البرز بیش از ۲۰ هزار مشترکی که استخر و باغویلا داشتهاند شناسایی و گاز نزدیک به ۴ هزار مورد آنها قطع شده است. با این حال با توجه به اینکه نه تنها در خطه شمالی بلکه در اقصی نقاط کشور شاهد کاهش محسوس دما خواهیم بود، برای پایداری شبکه برق و گاز در زمان کنونی نیازمند عزمی ملی و همراهی مردم هستیم تا بتوانیم روزهای سرد سال را پشت سر بگذاریم.
خبرنگار: جاوید
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰
کد خبر: ۱٬۰۳۴٬۵۱۵
از قدیم گفتهاند؛ یک سوزن به خودت بزن، یک جوالدوز به دیگران. این مفهوم به معنای آن است که اگر میخواهی چیزی را به کسی گوشزد کنی نخست نگاه کن ببین خودت آن را انجام داده و به آن پایبند هستی، سپس مردم را به آن سفارش کند.
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
نظر شما